Over Eigenwijsjes

Kidsclub Almere City FC ‘De Eigenwijsjes’

Almere City FC is de ultieme challenger binnen het betaalde voetbal. Naast de jongste, ook de enige in de provincie Flevoland. Daarnaast is Almere een ‘New Town’; een nieuwe en groeiende stad met een jonge populatie, grote diversiteit én met enorme groeipotentie op allerlei vlakken.

Almere City FC vergroot graag haar fanbase onder de Almeerse jeugd. Voor beide situaties geldt dat dit vaak leidt tot een langdurige relatie. Voor Almere City FC geldt dat ‘een fan voor het leven’ de beste potentiële ambassadeur is voor uitwerking naar een breder netwerk.

Thema’s

Activiteiten binnen de kidsclub zijn gekoppeld aan de metafoor ‘groeien’ en dus tevens gekoppeld aan Almere als ‘New Town’. Uitgangspunt is dat we ‘De Eigenwijsjes’ een seizoen lang in hun persoonlijke groei versterken. Met een nadrukkelijke koppeling om kennis te maken met zowel de stad als de club. Op een duurzame, leuke en speelse manier, aansluitend op thema’s als gezond eten, natuurparticipatie, educatie en bewegen.

Activiteiten

Via de kidsclub worden op jaarbasis gezamenlijke activiteiten aangeboden, die via een (online) spaarkaart worden afgevinkt. De activiteiten worden vormgegeven en uitgevoerd door en bij Almere City FC en deels bij partners in de stad.

Kinderen speuren, proeven, spelen en bewegen. Al spelenderwijs ontdekken zij hun stad en de natuur hier omheen. Een keer per voetbalperiode (circa 8-10 weken) melden de kinderen zich weer op de club en verrassen we hen met een activiteit met de spelers van Almere City FC.

Bij deze activiteiten vindt een terugkoppeling plaats, waarbij de kinderen laten zien waarin zij de afgelopen periode zijn gegroeid. Deze activiteiten lopen synchroon aan de ‘rood-groene-blauwe waarden’ binnen de kidsclub. Bij het vermengen van al deze kleuren, door een (persoonlijke) groei door te maken, kom je uit bij de kleur ‘paars’. De vier kleuren die synchroom aan de activiteiten in het stadion en de stad lopen en resulteren in duurzame groei.

Activiteiten variëren van een bijvoorbeeld een kidsconferentie met spelers, speurtochten, een bosloop, city clean-up tot aan een echt FIFA-toernooi. Onderliggend krijgen de kinderen wijze lessen mee over bijvoorbeeld gameverslaving, omgaan met geld en geaccepteerd gedrag op social media.

Wil jij samen met Ally de aap het avontuur aangaan? Wordt van snel lid van onze Kidsclub! Aanmelden kan via onderstaande button en wil je meer informatie? Mail dan naar kidsclub@almerecity.nl

Menu